Vrtno orodje, ki ga morate vedno imeti pri roki

Prav vsak vrtičkar ima svoje najljubše vrtno orodje, brez katerega si sploh ne more zamišljati svojega dela zunaj na prostem. In čeprav morda svojo vrtno površino obdelujete po principu brez prekopavanja in le minimalno posegate v vrtni ekosistem, imate pri sebi vedno vsaj eno od orodij.

Predstavili vam bomo vrtna orodja, ki so v resnici skorajda obvezna za vsakega malce bolj izkušenega vrtičkarja. Vsaka vrsta orodja za vrt vam lahko izjemno polepša pa tudi olajša delo v zelenem raju. Pomembno pa je seveda, da je vrtno orodje dovolj kakovostno. Ta pa je zlasti odvisna od proizvajalca oziroma blagovne znamke. Orodja za vrt Bosch ali pa orodja Makita so zagotovo ena od boljših izbir, kar vedno povedati tudi zahtevnejši obdelovalci vrtov.

Drobilnik za rastlinske odpadke

Na vrtu poleg pokošene trave nastaja precej drugih vrst rastlinskih odpadkov, ki pa jih morate odstraniti oziroma predelati. Pri obrezovanju drevja, oblikovanju žive meje ter grabljenju listja nastaja precej odpadnega materiala. V tem primeru se odlično obnese drobljenje, ki številnim ljubiteljem vrta precej olajša nego vrtov, ob tem pa seveda prinaša tudi vrsto koristi.

Za drobljenje rastlinskih vrtnih odpadkov pa seveda potrebujete ustrezno vrtno orodje. Odlična izbira je Bosch drobilnik, ki vam omogoča pridobitev prostora ter odstranitev velikih vej, razraščenega vejevja ter drugih rastlinskih ostankov. Ne nazadnje pa takšen postopek na vrtu prinaša vredne surovine. Kompostiran zdrobljeni material namreč vsebuje natanko tiste vrste hranil, ki jih zemlja potrebuje za večjo kakovost.

Škarje za živo mejo

Precej velika verjetnost je, da doma posedujete lepo živo, za katero pa si je potrebno vzeti kar nekaj časa. Seveda, če želite, da je kar se da privlačno oblikovana. Vrtno orodje, ki je posebej ustvarjeno za takšno opravilo, so škarje za živo mejo.

Katere vrste škarij za obrezovanje žive meje si boste izbrali, pa je zlasti odvisno od tega, ali je živa meja visoka ali nizka. Pomembno je tudi, ali je površina grmovja zelo velika ter razpršena po celotni parceli. V zadnjem času so zelo priljubljeni tudi električni, akumulatorski pa tudi motorni obrezovalniki grmovja.

This entry was posted in Vse za dom and tagged . Bookmark the permalink.