Sobna kolesa Bremshey

sobno kolo1Vrhunska magnetna sobna kolesa z LCD ekranom, katero ustreza tudi za posameznike, kateri imajo težo 135kg in tiste, kateri vadijo v temnejših prostorih, ker je LCD ekran viden v temi. Sobno kolo lepega designa in preproste uporabe. Omogoča lažji dostop in sestop iz kolesa. Digitalna nastavitev obremenitve z permanentnim magnetom, ki vam omogoča tiho in enakomerno vadbo. Meritev srčnega utripa je preko dlančnih senzorjev. Za telemetrični prenos vrednosti srčnega utripa poskrbi BREZŽIČNI analogni oddajnik 5 khz (potrebno ga je dokupiti), sprejemnik pa je že vgrajen v računalnik. Možnost nastavitve sedeža po višini. Ergonomična oblika sobnega kolesa z nastavljivimi nogicami za boljšo stabilnost, krmilom, višino, globino in nagibom sedeža in transportnimi koleščki.
Napotki za vadbo Sobno kolo je najpomembnejša vadbena naprava na začetku vadbenega programa. Zaradi preproste uporabe vadimo brez obremenitve – naprave za zaviranje ne naravnamo. Kasneje postopno naravnavamo obremenitev. Tudi v procesu vadbe je pogosto najbolj primerno, ker ne stresa telesa tako kot tek. Z vadbo na sobnem kolesu krepimo mišice nog (posredno tudi celo telo). Z vadbo na sobnem kolesu se po naporih delovnega dne na zelo primeren način osvežimo in povrnemo izgubljene moči. Zaradi gibanja, ki ni povezano s trdo podlago, nas vadba tako poživi. Za osebe s preveliko telesno težo je sobno kolo najprimernejše med vsemi napravami za vadbo doma saj ne obremenjuje sklepov.
Človek kot dvonožec potrebuje nekaj, kar pomaga črpati kri iz spodnjih delov telesa navzgor v obtok. Prav to funkcijo dobro opravljajo mišice nog pri vadbi na sobnem kolesu. Napravo za zaviranje naravnamo tako, da smo ob koncu vadbe zmerno utrujeni, ne pa neprijetno izčrpani. 10 minut po vadbi moramo imeti 100 srčnih utripov na minuto ali manj.

This entry was posted in Lepota in zdravje and tagged . Bookmark the permalink.