Razkuževanje in higiena rok

germstar-razkuzevanje-rokRazkuževanje in higiena rok vam lahko prihranita veliko težav in bolezni, ki bi jih sicer iz rok prenesli skozi oči ali usta v telo. Ljudje že na redno umivanje rok precej pozabljajo, na dezinfekcijo pa sploh. Za dobro higieno je potrebno roke umivati redno in dosledno, in tudi če roke niso umazane na pogled, pa se na njih lahko še vedno zadržuje veliko število bakterij. Razkuževanje rok je proces, pri katerem z razkužili uničimo čim večje število bakterij, ki se zadržujejo na naši koži.

Skoraj vsa razkužila vsebujejo alkohol zato so lahko kdaj pa kdaj kar groba do kože, priporočam vam razkuževanje nekajkrat dnevno, ob ostalih priložnostih pa si roke temeljito umijte. Umivanje rok je proces, ki naj bi ga izvajali pred in po jedi, po rokovanju z ljudmi, po stiku z kljukami in računalniškimi tipkovnicami, ki so pravo gojišče bakterij, po rokovanju z živalmi in hišnimi ljubljenčki, pred rokovanje z hrano in sploh surovim mesom ter podobno. Umivanje rok naj bi trajalo vsaj nekaj minut, ko pa si roke umivate ne pozabite tudi na predel med prsti, na ta del pozablja večina ljudi, očistite pa tudi področje okoli nohtov ter pod nohti.

Ko ste na poti pa vam lahko kožo rešijo tudi razkužila v pršilu. To so običajno pršila v majhnih steklenih ali plastičnih stekleničkah, ki vsebujejo koncentrirano razkužilo, ki ob stiku s kožo uniči velik del patogenih bakterij. Taka razkužila so izvrstna naprimer v službi, na poti ali pa kjerkoli drugje, kjer nimate dostopa do umivalnika, tekoče vode in pa primernega mila. Razkuževanje ter higiena rok vam ne vzameta veliko časa, preprečita pa lahko marsikatero bolezen, zato le poskrbite za pravo higieno rok.

This entry was posted in Lepota in zdravje and tagged , , . Bookmark the permalink.