Prevod iz maternega v tuji jezik

Kako dobro obvladate svoj materni jezik? Poznate oziroma govorite kakšen tuji jezik? Poznavanje jezikov na sploh pravzaprav veliko pove o nas. Ni namreč vseeno, kakšen dokument oddamo od sebe, še posebej ko ga pošiljamo kakšni uradni osebi. Pa tudi sicer je dobro, da pri uporabi jezika pazimo na slovnico, pravopis in nenazadnje tudi na slog. In čeprav nekateri med vami lepo govorite in obvladate svoj domači jezik, ste v znanju tujih jezikov povsem šibki. Že preprost prevod vam lahko povzroči nemalo preglavic.

Seveda pa še zdaleč ni konec sveta, če ne znate angleško, nemško ali morda špansko. Za preprost prevod besede ali preprostega stavka lahko ne nazadnje uporabite ustrezen slovar. Do neke mere vam prav tako lahko pomaga spletni prevajalnik, vendar se ni prav dobro vedno zanesti nanj. Ko pa gre za precej bolj zahteven prevod, ki ga morate poslati tudi naprej, tedaj vam morajo obvezno na pomoč priskočiti prevajalci.

Kako hitro lahko dobite želeni prevod

Na srečo je dandanes pri nas kar precej dobrih prevajalcev pa tudi agencij, ki takšne strokovnjake zaposluje. To pomeni, da lahko želeni prevod dobite v relativno kratkem času. Vseeno pa je precej bolje, da od ponudnika za prevajanje prevoda ne zahtevate še isti dan, kot ste mu poslali naročilo. V tem primeru bo prevajalec imel precej manj časa in ne nazadnje vam bo za svojo storitev zagotovo računal kakšen evro več.

Precej bolje je, če naročilo za prevod pošljete vsaj kak teden ali nekaj dni pred tem, ko potrebujete prevod. To lahko naredite na več načinov. Ena od možnosti je, da besedilo za prevod prinesete direktno na sedež prevajalske agencije. Druga možnost, ki se seveda obnese precej bolje pa tudi precej bolj praktična je, pa je ta, da tekst za prevod pošljete ponudniku kar na mail.

Cena prevoda

A še preden sklenete dogovor za prevajanje z usposobljenim prevajalcem se dobro pozanimajte tudi o ceni. Če boste s kakšnim prevajalcem ali agencijo sodelovali prvič, imate morda na voljo tudi poseben akcijski popust, ki pa se vam na koncu lahko kar precej splača.

Cena prevoda pa se še toliko bolj splača preveriti, ker različni ponudniki ponujajo prevajanje za precej različne cene.

This entry was posted in Razno and tagged , , . Bookmark the permalink.