Pralni stroji – nepogrešljivi gospodinjski aparati

Ko odpove star pralni stroj, je seveda nemudoma potrebno kupiti novega. Dejstvo je, da so pralni stroji v naših gospodinjstvih nepogrešljiv aparat, brez katerega si verjetno skoraj ne znamo predstavljati niti enega tedna, kaj šele enega meseca.

Pri nakupu novega pralnega stroja imajo morda nekoliko več težav tisti, ki takšno napravo kupujejo prvič. Izkušeni kupci pa po drugi strani že kar dobro vedo, kateri stroji za pranje so daleč najbolj primerni za njihove domače potrebe, ki so povezane s pranjem. Eden od ključnih dejavnikov izbira je zagotovo tudi prostorska zmožnost. V manjši prostor je seveda treba namestiti manjši pralni stroj. Kljub temu pa vam še vedno ne bo treba žrtvovati preveč zmogljivosti pranja. Odlična izbira so na primer pralni stroji z zgornjim polnjenjem. S širino 40 ter 45 centimetri so ožji, posledično lažje zapolnijo za njih predvideno nišo.

Pralni stroj Electrolux EW6TN4261

Oblikovne značilnosti pralnih strojev

Tudi ko je govora o oblikovnih karakteristikah, ki jih nosijo pralni stroji, tradicija zagotovo igra precej veliko vlogo. Še vedno raje kupujemo takšne stroje za pranje, ki imajo sprednja steklena vratca kot pa tiste modele, ki vključujejo polnjenje navzgor.

Čeprav so pralni stroji s polnjenjem navzgor kljub manjšim dimenzijam dobro zmogljivi, ne povzročajo težav z zatesnitvijo vrat in jih lahko odpiramo tudi v času pranja, pa nanje ne moremo ničesar postaviti. Med pranjem se prav tako ne vidi v boben. Takšni pralni stroji imajo praviloma tudi krajšo življenjsko dobo ter so manj varčni.

Kdaj je najboljša možna izbira vgradni pralni stroj

Na voljo so tudi vgradni pralni stroji. Za takšen model pa se je na primer pametno odločiti, ko je mesto zanj v kuhinji ter nočete, da bi vam kazil ostalega prostora. Postavite ga pod pult in pred njega namestite še okrasna vratca. Če je zgornja plošča morda višja od višine pulta, jo boste morali odstraniti.

Kaj je osrednje vodilo pri izbiri novega stroja za pranje perila

Izkušeni kupci vedo, da je pri izbiri pralnega stroja osrednje vodilo zagotovo poraba. Eden takih je zagotovo pralni stroj ELECTROLUX EW6F428B z oznako A+++. Še vedno namreč precej radi pozabljamo na to, da je poraba električne energije izjemno pomembna pri vseh električnih napravah. Še zlasti pri tistih vrstah, ki svoje delo opravljajo precej pogosto.

Pralni stroji morajo biti od nedavnega nujno opremljeni z novimi energetskimi nalepkami. Te v veliki meri izničijo številne nerazumljivosti. Na novi nalepki so razredi naprav spet nedeljivi. Velja torej, da je naprava lahko dražja, toda s takšno boste lahko skozi leta prihranili precej več denarja – zaradi nižjih računov za elektriko.

This entry was posted in Vse za dom and tagged . Bookmark the permalink.