Najboljši tečaj angleščine

tecaj anglescine1Angleški jezik sem se učila precej let, vendar je bilo neosebno učenje v šoli zame precej dolgočasno. Potovala nisem dovolj oziroma v prave države, da bi ga izboljšala, zato sem večkrat pomislila na to, da bi bil potreben tečaj angleščine, ki bi izboljšal mojo uporabo jezika v realnih situacijah. Enako težavo je imela moja sodelavka, s katero sva si delili pisarno – in ker sva takrat tudi obe iskali novo, boljšo zaposlitev, sva se težave slabega znanja jezika še kako zavedali.
Najprej sva se odločili, da bova odšli na tečaj angleščine skupaj. Pa se je hitro izkazalo, da sva preveč optimistični – obe sva imeli otroke in obiskovanje tečaja po službenem času je bila prava utopija. Nikoli ne bi našli časa!

Potem sva odkrili nek brezplačni tečaj angleščine na spletu. Rekli sva si, da imava itak slabo službo, ki jo želiva zamenjati – in se odločili, da bova vsak dan med delovnim časom ukradli pol urice za učenje. Vendar pa se je tak tečaj angleščine izkazal za slabega – nič se nisva naučili, ker sva zgolj reševali neke teste.
Potem sva temu naredili konec in uvedli povsem svojevrsten tečaj angleščine: enostavno sva se začeli med seboj pogovarjati v angleškem jeziku! Zdelo se je čudno in drugi zaposleni so bili prepričani, da sva trčeni, midve pa sva se držali  pravila, da ne spregovoriva ena z drugo, če ne govoriva angleško. In… S prijateljico si je pač treba deliti, kaj si delal čez vikend, kako je mož, kako otroci, zakaj je tašča zoprna …

Tako sva vztrajali sedem mesecev! Verjetno bi še dlje, a se je pač razpletlo tako, da mi je uspelo dobiti novo službo, nekaj mesecev kasneje pa je odšla na novo delovno mesto tudi moja Polona. A vseeno, teh sedem mesecev sva imeli najboljši tečaj angleščine, kar jih je. In da tega ne bova nikdar pozabili, si še danes vso elektronsko pošto izmenjujeva v angleščini.

This entry was posted in Jeziki in potovanja and tagged , . Bookmark the permalink.