Montažne hiše so način gradnje prihodnosti

Gradnja hiše je za nas zelo velik projekt, na katerega se pripravljamo kar nekaj časa. Pred gradnjo si moramo pridobiti tudi čim več koristnih informacij, na podlagi katerih se bomo odločili za možnost, ki je za naš najboljša in nam bo tudi najbolj ustrezala. Montažne gradnje so v zadnjem času še posebej priljubljene, zato si v nadaljevanju preberite nekaj o njihovih najbolj pomembnih lastnostih.

Montažne hiše v prvi vrsti najprej ponujajo kratek čas izgradnje, to pa posledično pomeni tudi izredno hitro vselitev. Gradnja take hiše je v resnici iz gradbišča prenesena v zaprte proizvodne prostore, kjer se izdela večina konstrukcijskih elementov. Gradnja je torej čista, na gradbišču ni nikoli nepotrebnega materiala, skladiščnih objektov ter orodja. Posledično pa to seveda pomeni manj obremenjevanja samega okolja.

Hiše, ki jih imenujemo montažne, ponujajo tudi energetsko varčnost gradnje. Take hiše so namreč uvrščene med nizkoenergetske stavbe, to so stavbe z majhno porabo energije. Strokovnjaki menijo, da je to ena največjih prednosti tovrstnih hiš. Dolgoročno to v naše življenje namreč prinaša zelo velik prihranek.

Montažne gradnje so zgrajene tudi s precej več naravnih materialov kot pa druge vrste hiš. Večinoma so izdelane iz lesa, ki pa je seveda veliko boljši toplotni izolator, kot pa je npr. opeka.

Pri tovrstnih hišah torej lahko govorimo o ekološki neoporečnosti vgrajenih materialov, pa tudi še o ustvarjanju in vzdrževanju zdrave bivalne klime, o lahki konstrukciji, o boljši izkoriščenosti prostora …

Na koncu povejmo še dejstvo, ki je izredno pomembno. Cena montažne hiše je ugodnejša od cene klasično grajenih hiš. Finančni stroški so tudi znani in fiksni vnaprej.

This entry was posted in Vse za dom and tagged . Bookmark the permalink.