Last minute Jadran ali Sredozemlje?

Ponovno je napočil čas, ko je potrebno resno razmišljat o letnem dopustu. Tako kot vsako leto smo letos ponovno v dilemi kaj izbrati. Izbiramo med počitnicami na Jadranu in počitnicami v Sredozemlju. Hrvaška ima čudovito obalo in še lepše otoke, prav tako je zelo mikavna Črna Gora. V kolikor se odločimo za katero od destinacij na Jadranu se bomo na dopust odpravili z lastnim prevozom in najverjetneje preko spleta rezervirali ugoden hotel ali apartma. Tudi za počitnice v Sredozemlju je najboljše uporabit splet in ujet kakšno ugodno last minute ponudbo za počitnice.

Počitnice na Jadranski obal

Dalmacija in njeni otoki

Celotna Jadranska obala velja za precej priljubljeno počitniško destinacijo, še posebej pa privlačijo dalmatinski otoki. Večinoma se turisti odločajo za najbolj znane med njimi, na primer Brač in Hvar, saj ti ponujajo vse, kar bi si turist lahko zaželel – turizem je na visokem nivoju in poskrbljeno je tako za uživanje na plaži kot za sprostitev, šport in predvsem zelo pestro nočno življenje, ki pritegne zlasti mlade. Nekaterim pa so dalmatinski otoki sicer zelo všeč zaradi pokrajine in toplega, čistega morja, ne želijo pa si hrupa – takšni bodo svoj košček raja na Jadranu iskali najverjetneje v otokih kot so Lastovo, Vis, Mljet itd. Na vseh otokih je na voljo bogata last minute ponudba tako hotelskih aranžmajev kot najema počitniških hišk ali apartmajev.

Vedno priljubljena Istra

Ste si kdaj želeli doživeti Istro v vsej njeni veličini? Če vam je Istra pri srcu tako zaradi prijetnega poletnega oddiha ob morju kot tudi zato, ker obožujete kamnito pokrajino s pojočimi škržati. Morda pa zraven naštetega obožujete tudi istrsko kuhinjo s pršutom, ribami in tartufi, poleg tega pa radi vsak dopust tudi kulturno in zgodovinsko nadgradite ter ga spremenite v doživetje, potem nikar ne čakajte. Za jadransko obalo je značilno, da so najboljše namestitve zasedene že zelo zgodaj in lahko se zgodi, da ostanete brez dobrega aranžmaja v kolikor čakate predolgo. Vsekakor lahko tudi na Hrvaški obali počakate na ugodno last minute ponudbo čeprav vam svetujem, da v kolikor je možno poskrbite za rezervacijo čim hitreje.

last-minute

Med turistično najbolj obiskana mesta v Istri zagotovo spadajo Rovinj, Pulj, Umag, Poreč, Vrsar in še bi lahko naštevali. Večina naštetih obmorskih krajev ponuja tako čudovite plaže in zanimiv turistični utrip, kot tudi obilo zgodovinskih izkustev. Tako kot preostala Istra so se tudi številna mesta pričela razvijati že v rimskih časih pod beneško oblastjo, kar pa je v večini krajev pustilo svojevrsten pečat. Nekatere markantne zgodovinske stavbe so nastale v času Bizanca ter jih danes krasijo čudoviti mozaiki, ki jih vsako leto obišče ogromno turistov iz celega sveta. V Istri se večina ljudi ukvarja s turizmom, poleg tega pa je razvita tudi trgovina. To pomeni, da so gostje vedno dobro sprejeti in jih pričaka veliko število hotelskih sob, prav tako pa je razvita dobra mreža za najem apartmajev in hotelov, tudi last minute ponudba je v teh krajih razširjena. Z last minute namestitvami je lahko nekaj težav predvsem poleti, v glavni sezoni, zaradi česar je pametno, da se za najem apartmajev ali rezervacijo hotelske sobe odločite dovolj zgodaj.

Črna Gora in Italija

Počitnic na Jadranu pa ne omogoča samo Hrvaška obala, svojo bogato ponudbo ponujata tudi Črna Gora in pa Italijanska Jadranska obala. Slednja morda zaradi specifičnega morskega toka, same obale in jezika ni tako priljubljena kot Hrvaška a vseeno ponuja precej skritih in cenovno ugodnih kotičkov, ki jih lahko rezerviramo tudi kot last minute počitnice. Med bolj znanimi letovišči, ki so nam skoraj na dosegu roke so zagotovo Ravenna, Rimini in Ancona. Precej bolj toplo morje ponuja Črna Gora, ki pa je za nas precej oddaljena. V lastni režiji si jo privoščijo predvsem avanturisti, ki se na slabih osemsto kilometrov dolgo pot odpravijo z lastnim prevozom. Vsekakor pa so v večini letnih časov za Črno Goro na voljo ugodni last minute aranžmaji z letalskim prevozom.

last-minute-pocitnice

Počitnice v Sredozemlju

Če niste eden izmed tistih, ki so vam pri srcu počitnice nekje na Jadranski obali in vas ni strah letenje se lahko za enako ceno ali pa še kaj ceneje odpravite dopustovat v katero od znanih letovišč v Sredozemlju. Tukaj imamo v mislih predvsem Grške otoke, Ciper, Tunizijo, Egipt, Mallorco, Ibizo, Sardinijo in Sicilijo. V poletnih mesecih in predvsem v višku sezone je last minute ponudba za omenjene destinacije zelo bogata. Last minute aranžmaji za počitnice v Sredozemlju ponujajo številne agencije, najbolj ugodne last minute ponudbe pa lahko zagotovo zasledite na spletu.

Sredozemska letovišča imajo ogromno skupnega. Skoraj vsa je možno obiskat skozi celotno leto in ne samo v višku sezone. Prav tako pa so vse destinacije zelo gostoljubne in obiskovalcem ponujajo ogromno, od razvajanja pa vse do športnih aktivnostih in občudovanja zgodovinskih znamenitosti. Pogosta je tudi debata o tem ali so last minute počitnice z letalom primerne za vsakokar? Zagotovo so primerne za vsakogar, če le vemo kaj želimo, se o našem cilju dobro informiramo in rezerviramo pravočasno. Rezervacije iz danes na jutri so morda bolj primerne za avanturiste in tiste bolj prilagodljive, v kolikor pa rezerviramo nekolikor bolj zgodaj in se lahko o vsem dobro informiramo pa so last minute počitnice primerne za vsakogar.

Grški otoki, Afrika ali Španija?

Tudi to vprašanja zna biti dilema pri načrtovanju počitnic v Sredozemlju. Grški otoki so ugodni in dosegljivi predvsem od meseca junija do oktobra. V tem času agencije ponujajo neštete ugodne last minute aranžmaje s poleti iz bližnjih letališč. V zimskih in pomladanskih mesecih pa boste morali Grške otoke obiskati v lastni režiji. Aranžmaji s poletom in hotelsko namestitvijo za Tunizijo in Egipt so na voljo vseh 12 mesecev v leto. Enako velja tudi za španske otoke v sredozemlju Mallorco, Ibizo in Menorco. Podobno bi lahko rekli tudi za Sardinijo, Sicilijo in Korziko čeprav so to tudi destinacije, ki so zelo priljubljene za avanture v lastni režiji. Pri tem imamo v mislih nakup letalske karte preko nizkocenovnih letaslkih družb in najem avtomobila.

last-minute-sredozemlje
Vse omenjene destinacije so zelo primerne tudi za družinske počintice. Večina hotelov ima v svojih ponudbi tudi bogat program za otroke kar pomeni, da se vaši najmlajši na počitnicah ne bodo dolgočasli.

Ne glede na to katero destinacjo boste izbrali in na kakšen način boste počitnice organizirali pa imejte v mislih, da se morate v prvi vrsti vi počutiti dobro. Verjamemo, da boste z malo truda in raziskovanja po spletu našli svoje nepozabne počitnice.

This entry was posted in Počitnice in potovanja and tagged , , . Bookmark the permalink.