Kakovostni strižniki las tudi za domačo uporabo

Kar nekaj vas je, ki se strižete doma in ne v frizerskem salonu. Morda pa imate to srečo, da je kdo od vaših domačih profesionalni frizer in je zato vse skupaj še veliko preprosteje. A ne glede na to, kje se pravzaprav strižete, je za takšno opravilo pri roki treba imeti kar nekaj nujnih pripomočkov, ki bi morali biti kar se da kakovostni.  V prvi vrsti so to zagotovo tudi strižniki las.

Kako dober bo izbrani strižnik, je v precejšnji meri odvisno od moči njegovega motorja. Kakovostni stržniki za lase lahko na zelo učinkovit način postrižejo tudi izjemno močne in debele lase. Obenem pa pri svojem delovanju ne povzročajo prav velikega hrupa. In če ne veste, katera znamka je v tem hipu dober ulov, so strižniki las Panasonic po mnenju številnih zagotovo ena od najboljših izbir, ki jih premore trg.

Možnost nastavitve strižnika na različne dolžine las

Izjemno pomembna lastnost, ki vam jo morajo na sploh omogočati strižniki las, je zagotovo tudi nastavitev na različne dolžine las. Več možnosti nastavitev kot ima izbrana naprava, na več možnosti lahko postrižete lase oziroma dlake. Pri tem pa imajo poglavitno nalogo še različni nastavki, ki so praviloma dodani v komplet.

Če si morate na primer v določenem momentu postriči samo nekaj dlak v nosu, bo nastavek, ki je posebej namenjen temu, v tem primeru nepogrešljiv.

Trpežnost zobcev pri strižniku las

Učinkovitost striženja pa je predvsem odvisna od trpežnosti zobcev, ki jih morajo praviloma vključevati prav vsi strižniki las. Nahajajo se na nastavku naprave. Če ima naprava šibke zobce, potem lahko hitreje poči, prav tako tudi precej glasneje vibrira. Posledično pa to seveda prinaša tudi slabe rezultate striženja. Čeprav večina modelov vsebuje kar plastične zobce, pa se kakovost med njimi lahko kar precej razlikuje.

Primerna nega in shranjevanje strižnikov za lase

Omenili smo, da so strižniki las Panasonic ena od najboljših izbir. Kljub temu pa vam tudi takšna naprava ne bo kaj dosti koristila, če z njo ne boste ustrezno ravnali. Poskrbeti morate za povsem ustrezno nego, obenem pa jo morate shranjevati na primernem mestu.

This entry was posted in Lepota in zdravje and tagged , , . Bookmark the permalink.