Jezikovni tečaji nekoč in danes

Z jeziki se nisem nikoli kaj prida ukvarjala – včasih je bilo dovolj, da si razumel, koliko ti v avstrijski trgovini zaračunajo kavo in banane, to pa je bilo tudi vse. A svet se je od takrat pošteno spremenil. Nič več ne kupujemo v Avstriji, saj je vsega dovolj pri nas, jeziki pa so vseeno postali precej bolj pomembni. Jezikovni tečaji so zato danes nuja.

Kljub temu, da so mediji v Slovenijo prinesli mnoge tuje kulture, se mi jezikovni tečaji niso priljubili takoj. Vnuka, ki govorita vsak po tri jezike, sta me seveda spodbujala, naj se kakšnega naučim še jaz, vendar sprva za to nisem videla potrebe. Nato pa so prišla potovanja. Odkar sem upokojena, se rada vsako leto odpravim na potovanje na drugo destinacijo, in jezikovni tečaji so postali tudi zame nekaj vsakdanjega. Kje so me navdušili nad tečaji, preberite tukaj.

Potovanja in jezikovni tečaji

Prvo leto sem odšla v Toskano. Potovanje sem načrtovala kar nekaj časa, zato sem lahko pred tem obiskala začetni tečaj italijanščine. Nato sem šla v London, in potreben je bil tečaj angleščine. Tako potovanja kot jezikovni tečaji so me hitro prevzeli, tako da sem se do sedaj učila že štiri različne jezike, pri čemer nisem ostala popolna začetnica: italijanščino sem že nadgradila z dvema nadaljevalnima tečajema, kajti najraje odhajam prav v Italijo.

Jezikovni tečaji niso odlični zgolj za učenje jezika, temveč tudi za spoznavanje tujih kultur, saj na njih izveš veliko o navadah ljudi v krajih, v katere se boš odpravil. In prav to je tisto, kar se na mojih potovanjih pogosto izkaže za izjemno dragoceno.

This entry was posted in Izobraževanje, Jeziki in potovanja. Bookmark the permalink.