Izbira med pralno sušilnim strojem in samo sušilnim strojem

pralno-susilni-strojKdaj se odločiti za sušilni stroj ali pralno sušilni stroj ter kakšne so razlike med njima? Pralno-sušilni stroj je v resnici pralni stroj namenjen občasnemu sušenju oblek in definitivno ne vsakodnevnemu sušenju. Glavna razlika je v tem, da ima pralno sušilni stroj boben z luknjicami zaradi pranja, medtem ko ima sušilni stroj boben z gladko podlago in brez lukenj. Razlika se opazi tudi v tem, da posušena oblačila iz sušilnega stroja skoraj ne potrebujejo likanja medtem ko pralno-sušilni stroj pusti oblačila precej bolj zmečkana, zato tudi strokovnjaki nakup pralno sušilnega stroja svetujejo le v primeru prostorske stiske.

Poleg teh razlik je ogromna razlika tudi v porabi energije saj so ti stroji zelo energetsko potratni tako pri porabi elektrike kot tudi pri porabi vode, saj za sušenje stroj potrebuje svežo vodo.

Tudi, če ste omejeni s prostorom morda ta problem rešite tako, da postavite sušilni stroj na vrh pralnega stroja. V tem primeru se pojavi problem, da ne morete ničesar odložiti na stroj ali pa kupiti stroja z zgornjim polnjenjem.

Polnjenje perila z zgornje strani ima sicer pred strojem, ki ga polnimo od spredaj precej prednosti kot naprimer to, da zaradi tega, ker je pokrov na vrhu lahko stroj odpiramo med pranjem/sušenjem in oblačila dodajamo kar med pranjem ko stroj že deluje. Poleg tega stroji z zgornjim polnjenjem tudi nimajo gume na vratih. Edina pomankljivost stroja z zgornjim polnenjem pa je, da med pranjem ne moremo videti kaj se nahaja v bobnu in enako kot v primeru sušilnega stroja nad pralnim strojem nanj ne moremo postaviti ničesar. Torej v kolikor niste res hudo omejeni s prostorom vsi še vedno priporočajo nakup 2 ločenih strojev. Morda je to v začetku res malce dražje a če preračunamo stroške nas na koncu pride to precej ceneje.

This entry was posted in Vse za dom and tagged , . Bookmark the permalink.