Hiške za igranje so lahko drugi dom naših malčkov

Nekatera igrala so tako priljubljena, da le s težavo dosežemo, da se naši malčki prenehajo igrati. Take so tudi zunanje igralne hiške, ki so povečini postavljene na otroških igriščih. Ker pa so tovrstna igrala izjemno poceni ali pa jih lahko naredimo tudi sami iz lesa, so vedno bolj priljubljena tudi pri nas doma. Večinoma jih postavimo na travnate površine v bližino ostalih igral. Izdelane so iz preprostih ter varnih materialov, ki dobro vplivajo na naše najmlajše. Kot smo že omenili, so lesene hiške najbolj popularne.

Igralne hiške so preproste in običajno čudovitih barv

Že od daleč jih lahko opazimo, saj po navadi izstopajo s svojimi udarnimi barvami, med katerimi so v ospredju predvsem rdeča, rumena, zelena ter podobne barve. Za otroke je namreč važna tudi barva. Bolj je udarna, raje se igrajo. Običajno so zunanje lesene igralne hiške narejene iz trdega lesa. Le redko jih kombiniramo s še kakim drugim materialom, saj je les najbolj varna oblika materiala za naše otroke. Poleg tega les daje tudi občutek topline ter domačnosti.

V njej so lahko spravljene tudi ostale igrače

Tovrstne hiške so seveda dovolj prostorne, da se lahko vanjo spravijo tudi naši otroci, poleg tega pa lahko v njih hranijo tudi ostale igrače, na katere so še posebej navezani in jih zato še posebej hranijo na varnem. Nekatere hišice pa so tako velike, da so lahko razdeljene na več prostorov. Otroci imajo take še raje, saj se v njih počutijo zelo svobodno.

Hiške naj imajo tudi dovolj velika okna

Pomembno je tudi, da so hiške za igranje dovolj svetle. S tem mislimo na njihovo notranjost. Otroci bodo tako lahko dlje časa zdržali v njih in ne bodo se počutili utrujene. Že na sploh pa je znano, da so svetlejši prostori bolj zdravi. Bistveno bolje vplivajo na naše počutje ter tudi na nivo energije.

Nekateri jih torej naredijo in postavijo kar sami

Kljub nizkim cenam, ki smo jih omenjali, pa se marsikateri starši odločijo za svoje otroke kar sami postaviti njihov drugi dom. Otroci poleg spretno opazujejo njihovo delo ter postavitev in tako lahko natančno vedo, koliko truda je bilo vloženega v celotno delo. Posledično bodo še bolj pazili nanjo in jo imeli še raje. Hišice za igranje so priljubljene predvsem na podeželju ter v manjših mestih.

This entry was posted in Vse za otroka and tagged , . Bookmark the permalink.