Depilacija v različnih načinih

Moderni ženski in modernemu moškemu so na voljo različne vrste depilacij. Britje je na primer najbolj razširjena depilacija. Zanj je značilno, da je hitro opravljeno, je neboleče in cenovno zelo dostopno. Odlična novica je tudi ta, da se je zelo izboljšala kakovost ženskih ter moških britvic. Vsekakor pa ima tovrstni način depilacije tudi slabo plat – nima namreč trajnih učinkov. Dlake si je potrebno briti skoraj vsak dan, obenem pa po trajnem britju postanejo še temnejše, močnejše pa tudi gostejše.

Na voljo je tudi depilacijska krema, ki je predstavlja preprosto sredstvo za odstranjevanje dlak. Tovrstna depilacija je izjemno priljubljena pri ženskah in se lahko izvaja povsod po telesu, razen nad zgornjo ustnico ne, ker lahko omenjeno sredstvo pride v stik s sluznico. Tovrstna krema dlake na telesu raztopi, postopek pa je povsem neboleč. Še najbolje učinkuje pri nekoliko bolj nežnih in tankih dlačicah. Močne dlake se praviloma uprejo temu procesu, zato ni vidnejših rezultatov.

Tehnika, pri kateri se na suho kožo nanese vroč vosek

Tudi voskanje je depilacija. Pri takšnem postopku se na suho kožo nanese vroč vosek. Ta se nato skupaj z dlakami odstrani, in sicer s pomočjo trakov. Čeprav je tehnika lahko kar precej boleča, pa ima svoje prednosti.

Največja prednost voskanja je zagotovo to, da je koža naslednji dan povsem gladka. Z nadležnimi dlakami pa se vam po tovrstni depilaciji ni treba ukvarjati vsaj dva tedna. Postopek najlaže opravite kar v kozmetičnem salonu. Tovrstna depilacija ni preveč draga, ne nazadnje pa se je lahko lotite kar doma v lastni režiji.

Brazilsko voskanje postaja vse bolj priljubljen način depiliranja telesa

Med drugim je v zadnjem času izjemno priljubljeno tudi brazilsko voskanje. Pri tem postopku vam na predelu bikinija ter zadnjice odstranijo še tako majhno dlačico. Površina, kjer tovrstna depilacija poteka, pa je po postopku gladka kot dojenčkova koža, in sicer najmanj dva tedna.

Ker se v tem primeru dlake pulijo iz najbolj občutljivih delov telesa, je tehnika precej boleča. A nekatere uporabnice so navdušene predvsem nad njeno izjemno učinkovitostjo. Če ste nekoliko bolj sramežljive narave, pa o tej tehniki raje dobro razmislite, ali je sploh primerna za vas.

Kaj je egipčanska depilacija

Še eden od načinov depiliranja telesa je egipčanska depilacija. Kot že sam izraz pove, gre za precej staro tehniko, a svojo pot v zahodni svet si je pričela šele dobro utirati. Tehnika še najbolj spominja na voskanje, samo da se namesto voska uporablja sladkorna pasta. Ta se nanese na telo in odstrani s hitrim vlečenjem trakov. Postopek pa se lahko opravi kar doma.

Največja prednost, ki jo ponuja egipčanska depilacija, pa je ta, da se dlake, ko pričnejo rasti, ne vraščajo v kožo.

Trajno odstranjevanje dlak

Med najmodernejše tehnike pa zagotovo sodi laserska depilacija, ki omogoča trajno odstranjevanje dlak. Po tem postopku se nezaželene dlačice ne pojavijo v naslednjih nekaj letih. Sam postopek je izjemno hiter ter povsem neboleč.

Za zaželeni rezultat je tovrstno depilacijo potrebno večkrat ponoviti. Slednje vsekakor vpliva tudi na samo ceno. Treba je poudariti še to, da tovrstna depilacija ni enako učinkovita pri vseh ljudeh.

This entry was posted in Lepota in zdravje and tagged , . Bookmark the permalink.